Olis Κτήματα

Η Θάσος είναι γεμάτη από ελαιώνες καθώς η ελιά θεωρείται ένα ευλογημένο δέντρο σ΄αυτόν τον τόπο, αφού τίποτε από αυτήν δεν πάει χαμένο. Ο καρπός της τρώγεται ή χρησιμοποιείται για την παραγωγή του εκλεκτού ελαιολάδου και τα φύλλα της μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως τροφή για τα ζώα. Οι ελαιώνες της εταιρίας μας βρίσκονται βόρεια και νότια του νησιού. Στο βόρειο μέρος του νησιού , σε πλαγιές των βουνών, όπου αφήσαμε στα δέντρα να μεγαλώνει ο καρπός τους χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση (πότισμα-λίπανση). Έτσι επιτυγχάνουμε να διατηρούμε την ποικιλία αγριοελιά Θάσου. Στην νότια πλευρά οι ελαιώνες μας βρίσκονται στις πεδιάδες του νησιού όπου επιμελώς, μέσω αρδευτικών συστημάτων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες πραγματοποιείται το πότισμα τους, ώστε ν αποδώσουν την μέγιστη ποιότητα των καρπών τους.

Η Ιστορία του Ελαιόλαδου

Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική παράδοση η πρώτη ελιά φυτεύτηκε από την θεά Αθηνά στην Ακρόπολη και οι πολίτες σαν ένδειξη ευγνωμοσύνης, έδωσαν στην πόλη τους το όνομά της. Ο Όμηρος αναφέρει ότι τα ελληνικά δικαστήρια καταδίκαζαν σε θάνατο, όποιον κατέστρεφε ένα δέντρο ελιάς. Αρχαία χρυσά νομίσματα που κόπηκαν στην Αθήνα απεικόνιζαν το πρόσωπο της θεάς Αθηνάς, φορώντας ένα στεφάνι ελιάς στο κράνος Ένας άλλος μύθος, που φανερώνει, πόσο πολύτιμο θεωρούνταν το ελαιόλαδο από τους ολύμπιους θεούς, είναι πως το ρόπαλο του ημίθεου Ηρακλή ήταν από ξύλο ελιάς, Οι φιλόσοφοι μελέτησαν διεξοδικά την ιστορία του λαδιού. Ο Αριστοτέλης περιέγραψε τον τρόπο καλλιέργειάς της, ο Σόλωνας νομοθέτησε για την προστασία της και ο Πλάτωνας δίδαξε στη σκιά της! Από την Αρχαία Ελλάδα η ελιά κατείχε σημαντική θέση στην διατροφή όπου πέρα από αυτό χρησιμοποιούνταν για καλλυντικά, θρησκευτικές τελετές, θεραπευτική ουσία, λιπαντικό και καύσιμη ύλη για φως και θερμότητα. Η ελιά θεωρούνταν ιερό σύμβολο ζωής, σοφίας και ευημερίας.

Τι σημαίνει έξτρα παρθένο ελαιόλαδο;

Το παρθένο ελαιόλαδο είναι αυτό που παραλαμβάνεται με αποκλειστικά φυσικές (μηχανικές) μεθόδους από τον καρπό της ελιάς χωρίς χημική παρέμβαση εξευγενισμού. Ειδικά το εξαιρετικό παρθένο αφορά την ανώτερη κατηγορία ελαιολάδου, που διακρίνεται για τη χαμηλή του οξύτητα, τον χαμηλό αριθμό υπεροξειδίων και δεικτών οξείδωσης και την απουσία γευστικών ελαττωμάτων.

Ποια ακριβώς είναι η δράση του ελαιολάδου στην υγεία;

Η επίσημα αναγνωρισμένη δράση του ελαιολάδου αφορά την προστασία από την οξείδωση της LDL χοληστερόλης και οφείλεται στην κατηγορία των φαινολικών ουσιών. Χάρη σε αυτές τις ουσίες το ελαιόλαδο προστατεύει το καρδιαγγειακό σύστημα. Ωστόσο πλήθος ευεργετικών ιδιοτήτων δεν έχουν ακόμα επίσημη αναγνώριση, αλλά ήδη υπάρχουν πολλά πειραματικά δεδομένα με πολύ ισχυρές ενδείξεις. Για παράδειγμα, η ουσία ελαιοκανθάλη έχει βρεθεί ότι σε υγιείς ανθρώπους αναστέλλει τη συσσωμάτωση των αιμοπεταλίων και τη δημιουργία θρόμβων ενώ μπορεί να αναστείλει της νόσου Αλτσχάιμερ και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Επίσης πρόσφατα βρέθηκε ότι μέσω ενός ειδικού μηχανισμού μπορεί να εξοντώνει ταχύτατα τα καρκινικά κύτταρα χωρίς να βλάπτει τα φυσιολογικά. Παρεμφερείς ιδιότητες αλλά λιγότερο ισχυρές διαθέτει και η ελαιασίνη, η οποία είναι η πιο ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία του ελαιολάδου.

Γιατί Ελαιόλαδο Θάσου;

Σε χημική ανάλυση που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2013 από τον Επίκουρο Καθηγητή Π. Μαγιάτη του Τμήματος Φαρμακευτικής και Χημείας Φυσικών Προϊόντων, διαπιστώθηκε ότι το ελαιόλαδο από τη Θάσο είναι υψηλής ποιότητας, διότι η ελαιοκάνθηλη και η ελαϊκίνη είναι διπλάσιο σε σύγκριση με τον μέσο όρο άλλων δειγμάτων ελαιολάδου. Αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, προστατευτικές της καρδιάς και νευρο-προστατευτικές ιδιότητες έχουν αποδοθεί σε αυτές τις ουσίες.

Η εταιρεία Olis φρόντισε να συμπεριλάβει όλα τα πλεονεκτήματα αυτού του αγαθού σε επιθεωρημένες και πιστοποιημένες συσκευασίες, παρέχοντας παράλληλα μια απλή αλλά ευαίσθητη εμφάνιση.

Θα χαρούμε πολύ να σας στείλουμε ένα δείγμα για να γνωρίσετε το προϊόν μας. Για οτιδήποτε θέλετε είμαστε στην διάθεση σας, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

  • 2011

    Ίδρυση

    Η εταιρία Olis ιδρύθηκε το 2011 με έδρα το καταπράσινο νησί της Θάσου και βασική δραστηριότητα την τυποποίηση του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου της Θάσου και της φημισμένης ελιάς Θρούμπα Θάσου, και γνώμονα να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και να προωθεί σε όλο τον κόσμο τα αγνά προϊόντα της.

  • 2014

    Δημιουργία Νέων Εγκατάστασεων

    Το 2014, η αυξημένη ζήτηση των προϊόντων την οδήγησε στη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων τυποποίησης στον Λιμένα της Θάσου. Σκοπός της εταιρείας είναι να εξάγει ποιοτικά ελληνικά ελαιόλαδα και προϊόντα βρώσιμης ελιάς έτσι ώστε να αυξάνεται διαρκώς η εμπιστοσύνη και η προτίμηση Ελλήνων αλλά και ξένων αγοραστών στα προϊόντα της. Τα προϊόντα της εταιρίας διατίθενται στα δύο καταστήματα λιανικής μας στη Θάσο, στην Ελληνική αγορά, καθώς επίσης και με εξαγωγές σε χώρες τόσο της ΕΕ αλλά και σε τρίτες χώρες όπως ο Καναδάς, η Ουκρανία, κλπ.

Εγγύηση & Ποιότητα

Οι τρόποι τυποποίησης και παρασκευής που χρησιμοποιεί η εταιρεία μας είναι πλήρως συμμορφωμένοι με το σύστημα ISO 22000. Η Διαχείριση Ποιότητος και η Ασφάλεια των Τροφίμων είναι θεμελιώδης για κάθε εργασία που εκτελεί το προσωπικό της εταιρείας καθημερινά. Η ομοιομορφία των μεθόδων εργασίας επιτυγχάνεται με εφαρμογή συγκεκριμένων διαδικασιών και οδηγιών εργασίας για κάθε κρίσιμη δραστηριότητα, που επηρεάζει την ασφάλεια ή και την ποιότητα των προϊόντων. Η διοίκηση, σε τακτά χρονικά διαστήματα, πραγματοποιεί ανασκόπηση του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητος και Ασφάλειας των Τροφίμων, ώστε να εξασφαλίζεται η συνεχής καταλληλότητα και αποτελεσματικότητά του. Τα αποτελέσματα των ανασκοπήσεων καταγράφονται, ενώ τα συμπεράσματα και οι ενδεχόμενες προτάσεις παρακολουθούνται ως προς την εφαρμογή τους, για τη βελτίωση του συστήματος.

Η παρακολούθηση του Συστήματος Διαχείρισης και Ασφάλειας των Τροφίμων είναι ευθύνη του Συντονιστή της Ομάδας Ασφάλειας Τροφίμων.

Η πιστοποίηση των βιολογικών ελαίων και ελιών γίνεται από τoν Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πιστοποίησης A-cert, οι οποίοι με ετήσιες επιθεωρήσεις και ελέγχους, τόσο στους χώρους παραγωγής και τυποποίησης όσο και στα αρχεία και τιμολόγια, αποφασίζουν και δίνουν την πιστοποίηση σε αυτούς που συντάσσονται με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας.

Πιστοποιήσεις

Διατροφική Αξία

Η εταιρεία Olis μπορεί κάλλιστα να υπερηφανευτεί για την άριστη ποιότητα ελαιολάδου που χρησιμοποιεί και τις πολύ ντελικάτες συσκευασίες της.

Τα προϊόντα της Olis είναι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, βιολογικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Θάσου, αγουρέλαιο και βιολογικό αγουρέλαιο, σε γυάλινο μπουκάλι, πλαστικό και μεταλλικό δοχείο και ακόμα ελαιόλαδο και αρωματισμένο ελαιόλαδο σε σπρέι. Η γκάμα των ελαιολάδων ξεκινάει από των κλασσικό τενεκέ 3 & 5 λίτρων και φτάνει σε γυάλινες και μεταλλικές συσκευασίες των 100 - 250 - 500 -750 ml. Φυσικά υπάρχει και μία μεγάλη σειρά γυάλινων μπουκαλιών από 100ml ως 500ml τα οποία περιέχουν αρωματικά φυτά και μπαχαρικά σε διάφορες εκδοχές όπου χρησιμοποιούνται κατευθείαν σε σαλάτες, σάλτσες, αλοιφές κ.ο.κ. Μαύρες ελιές θρούμπες Θάσου και βιολογικές θρούμπες, καθώς και ελιές Καλαμάτας (κόκκινες) και Χαλκιδικής (πράσινες), όπως επίσης και ελιές με μπαχαρικά ή αρωματισμένες με βότανα και μπαχαρικά και τέλος γεμιστές ελιές με σκόρδο, πιπεριά, αγγούρι ή αμύγδαλο. Οι ελιές που χρησιμοποιεί η εταιρεία είναι αρίστης ποιότητας και μπορούν να εξυπηρετήσουν, από super market, εστιατόρια , ξενοδοχεία αλλά και έναν καθημερινό καταναλωτή καθώς συναντιόνται σε συσκευασίες 250 γραμμαρίων εώς 13 κιλών. Υπάρχουν εδώ κωδικοί με μπαχαρικά, βότανα, σκόρδο, λιαστή τομάτα, μπούκοβο κλπ

Στα προϊόντα μας υπάρχουν και Βιολογικά λάδια και ελιές πάντα με τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και τις αναλύσεις. Προσπαθούμε καθημερινά να βελτιώνουμε τα προϊόντα μας και τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης μας καθώς και να γνωρίσουμε καινούργια κοινά και αγορές.

Οι εγκαταστάσεις μας

slider1slider1
slider2slider2
slider3slider3

Το 2014, η αυξημένη ζήτηση των προϊόντων την οδήγησε στη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων τυποποίησης στον Λιμένα της Θάσου. Σκοπός της εταιρείας είναι να εξάγει ποιοτικά ελληνικά ελαιόλαδα και προϊόντα βρώσιμης ελιάς έτσι ώστε να αυξάνεται διαρκώς η εμπιστοσύνη και η προτίμηση Ελλήνων αλλά και ξένων αγοραστών στα προϊόντα της. Τα προϊόντα της εταιρίας διατίθενται στα δύο καταστήματα λιανικής μας στη Θάσο, στην Ελληνική αγορά, καθώς επίσης και με εξαγωγές σε χώρες τόσο της ΕΕ αλλά και σε τρίτες χώρες όπως ο Καναδάς, η Ουκρανία, κλπ.