Extra Virgin Olive Oil & Olive Products

Τάρτα με μανιτάρια

olis syntages tarta me manitaria

 

Συστατικά

1 φύλλο σφολιάτα
200 γρ φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια σε φέτες
4 κουταλιές σ. ελαιόλαδο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 φλιτζάνια γάλα
1 1/2 κουταλιά αλεύρι
2 κουταλιές παρμεζάνα
1 αυγό
1 κουταλιά βασιλικό ξερό τριμμένο (αν έχετε φρέσκο ακόμα καλύτερα)
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο για πρόσθετη γεύση

Προετοιμασία

Με το ελαιόλαδο σοτάρουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, να μαλακώσουν.Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο, το μαϊντανό και το βασιλικό.Στο κρύο γάλα ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας με πιρούνι.Βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε κατσαρολάκι να λιώσει και ρίχνουμε το μίγμα του γάλατος ανακατεύοντας μέχρι να πήξει ελαφρά η μπεσαμέλ. .Την βγάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να μισοκρυώσει και προσθέτουμε το τυρί, το αυγό και αλατοπιπερώνουμε.Ανακατεύουμε το μίγμα με τα μανιτάρια.Λαδώνουμε καλά μια φόρμα τάρτας, στρώνουμε τη σφολιάτα, απλώνουμε τη γέμιση και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνεια.