Extra Virgin Olive Oil & Olive Products

Συστατικά

Κομμένο μερίδες μοσχάρι: 1000 - 1200 γρ.
Φασολάκια πράσινα: 1000 γρ.
Ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες: 800 γρ.
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μεγάλο
Ψιλοκομμένο σκόρδο: 2 - 3 σκελίδες
Ελαιόλαδο: 1/2 κούπα
Αλάτι, πιπέρι: Όσο σας αρέσει
Ζάχαρη: 1 πρέζα
Ψιλοκομμένο μαϊντανό: 3 - 4 κουταλιές

Προετοιμασία

•Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζετε το κρέας ολόγυρα.
•Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα μαραίνετε κι αυτά.
•Προσθέτετε τη ντομάτα, σκεπάζετε και σιγοβράζετε το φαγητό, μέχρι να μαλακώσει αρκετά το κρέας (αλλά να μην είναι εντελώς έτοιμο).
•Σε όλο το διάστημα ελέγχεται για νερό και αν χρειαστεί προσθέτετε.
•Προσθέτετε τα φασολάκια, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε και λίγη ζάχαρη, ξανασκεπάζετε και συνεχίζετε μέχρι να βράσουν και τα φασολάκια.
•Προσθέτετε το μαϊντανό, βράζετε για 1 - 2 λεπτά ακόμη και κατεβάζετε από τη φωτιά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

 

olis suntagh fasolakia me kreas