Extra Virgin Olive Oil & Olive Products

Το ελαιόλαδο

Αντιοξειδωτικές ουσίες και στο ελαιόλαδο

olis σχετικα με το ελαιόλαδο

Κατά την κατεργασία του ελαιολάδου μέρος της ελαιοευρωπεΐνης υδρολύεται, παράγοντας έτσι αρκετές ενώσεις που προσδίδουν στο ελαιόλαδο τις εκλεκτές οργανοληπτικές του ιδιότητες και ιδιαίτερα την πικρή του γεύση. Επίσης οι πολυφαινόλες και το σκουαλένιο (ακόρεστος υδρογονάνθρακας) παίζουν σημαντικό ρόλο στον περιορισμό της οξείδωσης των λιπαρών οξέων του ελαιολάδου (τάγγισμα).
Η ελαιοευρωπεΐνη, η τυροσόλη, η υδροξυτυροσόλη και το σκουαλένιο αποτελούν τις αντιοξειδωτικές ουσίες του ελαιολάδου και με τη συνεισφορά της α-τοκοφερόλης (βιταμίνη Ε) σε συνδυασμό με το φυτικό λιπαρό ελαϊκό οξύ εκκαθαρίζουν τις ελεύθερες ρίζες και μειώνουν τις οξειδωτικές βλάβες και το οξειδωτικό stress των αερόβιων οργανισμών. Η αντιοξειδωτική και βακτηριοκτόνος δράση είναι εξαιρετικά ευεργετική στην υγεία του ανθρώπου, όπως και άλλες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία (κυρίως σελήνιο). 'Αλλα συστατικά που περιέχει το ελαιόλαδο είναι καφεϊκό, βαννιλικό, συριγγικό και κουμαρικό οξύ.
Το χρυσοκίτρινο ελαιόλαδο της Θάσου έχει ξεχωριστή ποιότητα λόγω του κλίματος, και της ποικιλίας καλλιεργουμένων δέντρων, και αναγνωρίζεται σαν προϊόν ΠΓΕ ( προστατευμένη γεωγραφική ένδειξη) . Εκτιμώντας βαθιά αυτή τη πηγή ζωής από το θαυματουργό φαρμακείο της φύσης , η OLIS δημιούργησε μια ολοκληρωμένη σειρά από ελαιόλαδα Θάσου δίνοντας με αυτό το τρόπο την ευκαιρία στους λάτρεις του λαδιού να ανακαλύψουν και να διαλέξουν διαφορετικές γεύσεις. Σημειωτέο αυτό που αποκαλείτε γεύση στο λαδί στη πραγματικότητα είναι συνδυασμός γεύσης και όσφρησης. Όπως συμβαίνει με το κρασί, έτσι και το ελαιόλαδο που παράγεται σε μια συγκεκριμένη χρονιά μπορεί ναι είναι εξαιρετικό η απλά καλό όσον αφορά την ποιότητα και τη γεύση του.